...

TABLETE ZA MRŠAVLJENJE

(DJELUJU LI ZAISTA? Iskreno mišljenje)

Tablete za mršavljenje ili takozvani dodaci prehrani namjenjeni za gubitak kilograma, dolaze u različitim oblicima, sastavima i njihova učinkovitost ovisi o mnogim faktorima. Djeluju li one zaista na način kako ih wellness industrija predstavlja, ili trebamo uzeti i druge faktore u obzir? Odgovor na ovo pitanje, ali i druga važna pitanja kada govorimo o zdravom i sigurnom načinu mršavljenja, saznaj u nastavku ovog članka.

Sadržaj članka:

JESU LI TABLETE ZA MRŠAVLJENJE ZAISTA "ČAROBNA PILULA" KOJU TRAŽIMO?

VAŽNO!

Kao i sve ostalo u životu, pa tako i kada je naše zdravlje u pitanju, važno je da razvijamo i primjenjujemo moć kritičkog razmišljanja. Daleko od toga da ne bi bilo lijepo, ugodno i jednostavno, samo uzeti tu čarobnu tabletu za mršavljenje, pa da ona odradi sav posao umjesto nas, bez da smo mi istovremeno promijenili svoje navike i stil života. 

Ako razmišljate o uzimanju tabletama za mršavljenje, postoji nekoliko VAŽNIH stvari koje bi trebali imati na umu.

1.PREHRANA I TJELESNA AKTIVNOST

Ako želite postići vidljive i dugoročne rezultate, samo uzimanje tablete za mršavljenje neće uzrokovati gubitak težine. Primjenom tableta za mršavljenje, prvih mjesec dana vjerovatno ćete vidjeti pomak, no vrlo ubrzo, kada višak tekućine nestane iz vašeg tijela, kilogrami će ići sve teže i teže, ili neće biti nikakve značajne promjene. No postupna promjena stila života i navika, odnosno, kvalitetna prehrana i redovita tjelesna aktivnost, ključni su čimbenici u procesu mršavljenja. 

“Tablete za mršavljenje najbolje i najbrže djeluju u kombinaciji sa uravnoteženom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnošću. Na taj način ćete sagorijeti najviše masnoća i najbrže postići vidljive rezultate.”

2. POTENCIJALNI RIZIK I NUSPOJAVE KOD UZIMANJA TABLETA ZA MRŠAVLJENJE

Prije nego li krenete uzimati tablete za mršavljenje, preporuča se savjetovanje sa liječnikom, nutricionistom i/ili trenerom kako bi bili sigurni koji dodatak prehrani je najbolji za vas i vaše individualne potrebe. Različite tablete za mršavljenje imaju različit sastav i djelovanje, i kod nekih ljudi može izazvati smetnje poput ubrzanog rada srca, znojenje, nesanica, probavnje smetnje, nervoza,…

Naravno, vi možete konzumirati tablete za mršavljenje na svoju ruku. Jer ipak, da nisu sigurni, ovi proizvodi ne bi bili dostupni. No isto tako, baš kao i svaki drugi proizvod, dodatak prehrani ili lijek, mogućnost nuspojava je moguća.  

“Ako krećete uzimati dodatak prehrani za mršavljenje, proučite preporuku za dozu, način i vrijeme uzimanja te se pridržavajte uputa proizvođača, osobito ako tek krećete sa zdravim načinom života. Ako osjetite smetnje ili nuspojave koje traju, prestanite sa uzimanjem i savjetujte se sa stručnjakom.”

3. NAVIKE I STIL ŽIVOTA: KLJUČ ZA DUGOROČNE REZULTATE

Svaka osoba i njen organizam su priča za sebe, pa će tako i rezultati varirati. Kod nekoga će tablete za mršavljenje djelovati, kod nekoga ne. Važno je reći da su tablete za mršavljenje pomoć u kratkoročnom mršavljenju i postizanju rezulate. Međutim, ako želite imati dugoročne rezultate, za to je potrebno postepena promjena i prilagodba na zdraviji način života, kao i odabir zdravijih životnih navika.

“Tablete za mršavljenje ne bi trebale biti jedino i glavno sredstvo u borbi protiv viška kilograma. Usvajanje zdravijih životnih navika, kvalitetna prehran, redovita tjelesna aktivnost i promjena stila života, ključ su za dugoročan gubitak kilograma i fit figure iz vaših snova.”

MOJA PREPORUKA NAJBOLJIH TABLETE ZA MRŠAVLJENJE NA TRŽIŠTU 2023.

(TOP 5 ⭐⭐⭐⭐⭐)

1. Tableta za mršavljenje NERO - GymBeam

Na samom vrhu naše liste najboljih proizvoda za gubitak viška kilograma je Nero sagorjevač masti. Korisnici ovih tableta prijavljuju odlične rezultate. Već nakon mjesec dana korištenja ovog dodatka prehrani, izgubili su između -3,5-5kg uz malu promjenu prehrambenih navika te malo više kretnje ili vježbanja.

Ova kapsula sadrži L-karnitina, kofein,  ekstrakat zelene kave te zelenog, crnog i bijelog čaja. Nero djeluje na način da prenosi masti u stanicu i pomaže tijelu da masti koristi kao izvor energije tokom povećane kretnje ili vježbanja. Daje energiju tokom vježbanja, jer sadrži više kofein nego obično energetsko priće ili dupli expresso. 

 

PREDNOSTIMA NERO TABLETA ZA MRŠAVLJENJE:

 • sagorjevač masti svjetskog ranga
 • proizvod vrhunske kvalitete s dobrim omjerom cijene i kvalitete
 • smanjuje umor tokom vježbanja i daje više enrgije
 • dolazi u 2 oblika: kapsuli i kao praktični “shot” koji možete popiti prije treninga ili ga lagano piti tokom samog treninga
 • moguće izgubiti čak do -5kg u mjesec dana

 

MOGUĆE MANE NERO TABLETA ZA MRŠAVLJENJE:

 • treba pripaziti na vrijeme uzimanja, ako se uzima navečer, nekima može remetiti san
 • može izazvati probavne smetnje ako se uzima na prazan želudac

 

Nakon što sam pomno proučila sve detalje, ovom fat burn-u dajem ocijenu 9/10. I cjenovno i po kvaliteti pristupačan je i daje odlične rezultate u kombinaciji sa prilagodbom prehrambenih navika i uvođenjem barem nekakve tjelesne aktivnosti. Ako se pridržavate uputa proizvođača za uzimanje ovih tableta, možete postići odlične rezultate. 

PAKIRANJE: 120 kapsula i kao tekućina, tzv “shot” 60ml .

tablete za mršavljenje

2. CARNITINE TABS - GYMBEAM

Drugi sagorjevač masti na našoj listi po svojoj popularnosti, učinkovitosti i traženosti jest Carnitine. U kombinaciji sa pravilnom prehranom i tjelovježbom daje odlične rezultate te pomaže u gubitku kilograma. Carnitine je gluten i laktoz free dodatak prehrani, a odličan je i za vegane i vegetarijnce.  Korisnici ovog dodatka prehrani istaknuli su znatno veći osjećaj energije tokom treninga te gubitak kilograma od -3kg do -10kg na mjesec.

 

PREDNOSTI CARNITINE TABLETA ZA MRŠAVLJENJE:

 • ima dobar omjer cijene, kvalitete i količine proizvoda koja se dobije u pakiranju

 • u kombinaciji sa prilagodbom navika daje još brže rezultate u gubljenju kilograma
 • minimalne ili skoro nikakave smetnje na probavni sustav

 

MOGUĆI NEDOSTACI CARNITINE TABLETA ZA MRŠAVLJENJE:

 • možda će nekim smetati veličina tablete (no postoji o Carnitine u tekućem obliku za one koji to preferiraju više)

 

Da zaključim, ono što mi se posebno sviđa kod Carnitine tableta za mršavljenje, jest njihova učinkovitost u kombinaciji s manjim prilagodbama u prehrani i aktivnosti. Plus, gotovo nitko nije spomenuo da im ovaj dodatak prehrani opterećuje probavni sustav. Čak naprotiv, neki navode kako im se probava poboljšala.

PAKIRANJE: 90 i 180 tableta ili tekući oblik, manja i veća pakiranja

tablete za mršavljenje

3. ZELENI ČAJ

Prelazimo na treći dodatak prehrani koji pomaže u procesu mršavljenja (1), a to je Zeleni čaj. Zeleni čaj je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima, te ga mnogi konzumiraju i zbog blagotvornog učinka na cijeli  organizam. Djeluje odlično i na fizičke i mentalne performanse, osim gubitka kilograma, mnogi govore o pozitivnom utjecaju i na njihovo raspoloženje tokom dana. Ovaj proizvod u sebi ima i kofein, što pomaže da se kilogrami gube i bez pretjerane tjelesne aktivnosti. 

 

PREDNOSTI ZELENOG ČAJA U MRŠAVLJENJU:

 • antioksidativno djelovanje
 • djeluje blagodatno i na fizičko i mentalno zdravlje
 • također super cijena, kvaliteta i količina

MOGUĆI NEDOSTACI ZELENOG ČAJA:

–  nekima može smetati za želudac

99% korisnika ovog dodatka prehrani s ciljem mršavljenja, izjasnilo se kako je i više nego zadovoljno kvalitetom ovog proizvoda. A ono što se meni osobito sviđa, jest pozitivan učinak ne samo na tijelo, već i na mentalno zdravlje. 

PAKIRANJE: 60 i 120 kapsula

tablete za mršavljenje

4. ANIMAL CUTS - UNIVERSAL NUTRITION

Sljedeća dodatak prehrani koji pomože u procesu mršavljena je Animal Cuts, kompleksni sagorjevač masti, koji ima čak 38 aktivnih sastojaka. Idealan je ne samo za gubljenje kilograma već i za izgradnju mišićne mase. Najbolje rezultate daje u kombinaciji s tjelesnom aktivnošću, no sagorijevsti ćete kalorije čak i kada ne radite ništa. Djekuje na način da će vam dati više energije, sitosti, sagorjeva masti, također ima u sebi a adaptogene te poboljšavaju mentalno zdravlje i pomažu tijelu u oporavku od stresa. Korisnici ovog dodatka prehrani za mršavljenje izgubili su između -2,5kg do -10kg u mjesec dana. 

PREDNOSTI ANIMAL CUTS-a U MRŠAVLJENJU

 • najkompleksniji sagorjevač masti na tržištu

 • neki navode kako su samo uz uzimanje Cuts pripravka uspjeli izgubiti kilograme

MOGUĆI NEDOSTACI ANIMAL CUTS-a:

 • ako se uzima na prazan želudac, kod nekih može izazvati žgaravicu ili neugodnost. Uvijek preporuku da prije uzimanja pročitate upute proizvođača kako bi spriječili nuspojave
 • višeg cjenovnog ranga

Iako sadrži 38 aktivnih sastojaka koji podržavaju proces mršavljenja, na našoj listi se nalazi na 4 mjestu zbog većeg cjenovnog ranga, kao i to, da je nekima ovaj kompleksni sagorjevač masti “težak” na probavni sustav. Međutim, vrijedi isprobati ovaj dodatak, jer kod svake osobe biti će drugačije. Važno je samo da se pridržavate preporuka oko načina uzimanja.

PAKIRANJE: dolazi u obliku praška, u malim vrećicama. Sadrži 42 vrećice.

tablete za mršavljenje

5. NIGHT BURN - BEAST PINK

Želite sagorjevač masti koji djeluje dok spavate? Onda je Night Burn, Beast Pink idealan preparat za vas. Budući da ne sadrži kofein, ovaj dodatak prehrani za mršavljenje neće utjecati na vaš san. U sebi ima 5 aktivnih sastojaka za mršavljenje: L-karnitin, CLA, ekstrakt maline s 4% ketona, L-triptofan i ekstrakt crnog papra BioPerine®. Također pomaže u kontroli kolesterola u tijelu , pomaže tijelu da koristi masti kao izvor energije a blagodatno djeluje i na emocije i bolje raspoloženje.

 

PREDNOSTI NIGHT BURN-a U MRŠAVLJENJU:

 • ne sadrži kofein i time ne utječe na san
 • djeluje tokom noći dok vi spavate
 • osim što pomaže u gubitku kilograma, pozitivno utječe i naraspoloženje
 • korisni ne prijavljuju nikakve nuspojave nakon uzimanja

MOGUĆI NEDOSTACI NIGHT BURN-a

 • bez obzira što je noćni sagorjevač, kilogrami se neće magično topiti ako ne kombiniramo ove tablete za mršavljenje i uz male promjene navika i stila života

 

Da zaključim, ovo također nije magični proizvod koji će otopiti sav višak kilograma. No ako ga kombiniramo sa zdravijom prehranom i barem nekim oblikom tjelesne aktivnosti, kilogrami će za duplo ići dolje.

PAKIRANJE: 120 kapsula

tablete za mršavljenje

PLAN PREHRANE + 30 MIN PROGRAM KOD KUĆE ZA SIGURNO, BRZO I LAKO MRŠAVLJENJE

Ne znaš odakle krenuti ni što raditi?

Ili, često kreneš no vrlo brzo i odustaneš?

Vrtiš se u krug, i već si lagano odustala od vjere da možeš postići svoj zacrtani cilj? Razumijem te, i zaista nije lako. Proces gubitka kilograma nije baš ugodan proces kroz koji se veselimo proć. I baš zato je važno da nismo sami u tom procesu. Ne moraš vježbati sate i sate niti biti na dijeti kako bi krenula imati rezultate. Dovoljno je i 30 minuta dnevno da kreneš, a uz to ćeš dobiti i lagani plan prehrane za pratiti, uz koji nećeš biti gladna. Provjeri moj moj kućni program “Fit i Ženstvena” i saznaj kako.

ZAKLJUČAK

Ako želiš duplo brže rezultate u sagorijevanju viška kilograma, sagorjevači masti/ fat burn-ri mogu ubrzati taj proces, no zajedno i (s manjim ili većim) prilagodbama u prehrani i tjelesnoj aktivnosti (2). Imaj na umu da je svaka osoba individua za sebe, pa će i samim time rezultati varirati. No, to nije razlog za predaju i odustajanje. Kreni s malim promjenama, i kroz vrijeme ćeš postići velike i vidljive rezultate. A ako želiš saznati više o tome kako da još brže, sigurno i lako izgubiš kilograme, provjeri i ovaj članak. 

Također, ako te zanima dodatna suplementacija, poput proteinskih prašaka,kreatina, BCCA, posjeti naš članak na ovu temu ovdje.

TABLETE ZA MRŠAVLJENJE: NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI

Pomažu li tablete za mršavljenje?

Tablete za mršavljenje same po sebi ne pomažu i ne tope magično kilograme. Neki pojedinici mogu vidjeti kratkoročne rezultate. No za postizanje dugoročnih rezultate,  najbolje ih je kombinirati tablete za mršavljenje sa pravilnom prehranom i tjelesnom aktivnoću. 

Koje su najbolje tablete za mršavljenje?

Najbolje tablete za mršavljenje na tržištu u 2023. su Nero tablete, Carnitine tabs, Zeleni čaj, Animal Cuts i Night Burn tablete za mršavljenje. Naravno, za najbolje i najbrže rezultate, kombinirajte ih zajedno s promjenom navika i stila života (vježbanje i kvalitetna prehrana).

Je li moguće lako i brzo mršaviti pomoću tableta za mršavljenje?

Nije moguće lako, brzo niti učinkovito mršaviti ako samo koritimo tablete za mršavljenje. Na početku ćete možda imati rezultate (zbog gubitka vode), no kako bi imali dugoročne rezultate i zaista topili masti i gubili višak kilograma, potrebno je povesti računa i o aktivnijem i zdravijem načinu života, prehrana i tjelovježba.

Literatura:

 1. The effects of green tea on weight loss and weight maintenance: a meta-analysis. R Hursel 1, W Viechtbauer, M S Westerterp-Plantenga
 2. Successful weight loss among obese U.S. adults. Jacinda M Nicklas 1, Karen W Huskey, Roger B Davis, Christina C Wee

Kristina Mikolcic - Medical Nurse and Fitness Trainer

Helping women to become their most sensual selves thorugh fitness & dance

@kristinabodylab

@kristinamikolcic

support@kristinamikolcic.com

Želiš moje analizu i pomoć oko svojih fit ciljeva?

Želiš moje analizu i pomoć oko svojih fit ciljeva?