...

OTKRIJ NAJBOLJE VJEŽBE ZA RAVAN TRBUH

Najbolje vježbe za ravan trbuh i vidljive trbušne mišiće, nisu samo trbušnjaci, već i složenije vježbe poput čučnja, mrtvog dizanja, iskoraka, dobro jutro,…jer izvođenjem takvih vježbi aktiviraju se velike mišične skupine u tvome tijelu, pa tako i trbuh. Osim toga, troši više energije za rad, te će zbog toga ubrzati skidanje masnih naslaga sa tvojih trbušnjaka.

U nastavku otkrij nekoliko ideja za trening trbuha kod kuće, praćene objašnjenjima i videom s vježbama na kraju članka. Također, možeš provjeriti i naš kompletni vodič za ravan trbuh koji će ti biti dodatna pomoć u postizanju rezultata. 

Ako više preferiraš video sadržaj, preporučamo ti da provjeriš našu  playlistu: ISTOPI SALO SA TRBUHA I POSTIGNI RAVAN TRBUH | Lagano i učinkovito ✅ ⬇️.

Table of Contents

Facebook
Email
WhatsApp

25+ VOĐENIH VIDEA ZA RAVAN TRBUH, KOJE MOŽEŠ RADITI BILO GDJE

VJEŽBE ZA RAVAN TRBUH KOD KUĆE

Najbolji trening za trbuh je onaj gdje kombiniramo trening snage i aerobni trening. Osim treninga, naravno, još važniju ulogu igra kvalitetna prehrana i odabir namirnica koje svakodnevno unosimo u organizam te stil života.

U nastavku slijedi kućni trening za trbuh, praćen objašnjenjima i videom na kraju.

Potrebna oprema za trening: udobna odjeća, patike/bosi, ručnik/podloga za trening.

Broj ponavljanja: uradi svaku vježbu 7-1/x, 2-3 kruga.

VISOKI SKIP NA MJESTU

Mišići trbuha koje vježbamo: donji dio trbuha, fleksori kuka

Uputa za izvođenje: stanemo ravno, stisnemo mišiće trbuha, nadlaktice se nalaze uz tijelo a podlaktice su savijene u laktu pod 90 stupnjeva, ispred prsa, dlanovi gledaju prema podu.

Krenemo raditi skip na mjestu te visoko podižemo koljena do dlanova. 

Visoki skip na mjestu

OBLIQUE JACKS

Mišići trbuha koje vježbamo: kosi trbušni mišići

Uputa za izvođenje: raskoračni stav u širini ramena, ravna leđa, dlanove postavimo iza glave, laktovi se nalaze sa strane.

Krenemo izvoditi vježbu tako što nastojimo koljenima dotaknuti laktove. Možemo raditi s poskocima ili samo podižemo koljena prema gore. Pazimo da ne savijamo kralježnicu.

Oblique Jacks

SCISSOR JUMP PLANK

Mišići trbuha koje vježbamo: cijeli trbuh, osobito donji dio trbuha

Uputa za izvođenje: postavimo tijelo u poziciju visokog planka. Dlanovi u ravnini sa ramenima, stopala spojena. Stegnemo mišiće trbuha, leđa su nam ravna. Nakon što smo zauzeli početni položaj, u skoku razdvojimo stopala prema van te ih nakon toga ponovno vratimo u početni položaj. Pazimo da nam kukovi ne propadaju.

Scissor Jump Plank

PLANK SKII

Mišići trbuha koje vježbamo: cijeli trbuh, osobito donji dio trbuha

Uputa za izvođenje: identičan kao i u prethodnoj vježbi.

Nakon zauzetog položaja, skupljena stopala i koljena privlačimo prema prsima. Kada ne možemo dalje, vratimo noge u početni položaj.

Plank Skii

TRBUŠNJACI, PODIZANJE NOGU NA STRANU I U CENTAR

Mišići trbuha koje vježbamo: cijeli trbuh

Uputa za izvođenje: legnemo na leđa, te lagano podignemo stopala od poda.

Ravne noge podižemo prema prsima, nakon toga spuštamo noge u jednu pa u drugu stranu. Vratimo noge u početni položaj te ponavljamo isto prema zadanom vremenu. Pazimo da nam se leđa i glava ne odižu od poda.

Podizanje nogu na stranu i u centar

BOČNI PLANK + PROPADANJE KUKA

Mišići trbuha koje vježbamo: cijeli trbuh, osobito kosi trbušni mišići

Uputa za izvođenje: na podu legnemo na bok te podignemo trup od poda tako da se oslonimo na lakat. Noge su nam ispružene, jedna na drugoj. Ako nemamo dovoljno stabilnosti, gornju nogu možemo prebaciti ispred donje noge, ispred tijela, kako bi dobili više stabilnosti. Slobodnu ruku možemo postaviti ravno uz tijelo, na kuk ili iza glave.

Iz pozicije bočnog planka, spuštamo naše kukove prema podu, zatim ih vratimo u početnu poziciju. 

Ako uz ravniji trbuh želiš i uži struk, ovo je odlična vježba za postizanje tog cilja. Ovdje možeš naći još prijedloga za takav tip vježbi za trbuh i uži struk.

Pokušaj uraditi ove vježbe za trbuh u nizu, jednu za drugom. Ponovi ovaj set vježbi 2-3 puta. Za postizanje rezultata odradi ovaj trening za trbuh minimalno 3 puta tjedno. 

Javi kako ti je bilo.:)

K.

VIDEO | Vježbe za ravan trbuh

Vježbe za trbuh:

1. Visoki skip na mjestu

2. Oblique jack

3. Scissor jump plank

4. Plank skii

5. Trbušnjaci, podizanje nogu na stranu i u centar

6. Bočni plank + propadanje kuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *