...

NAJBOLJE VJEŽBE ZA LIJEPE NOGE [vodič 2023.]

Lijepo oblikovane noge san su oba spola. Dok žene maštaju o lijepim, vitkim i ženstvenim nogama, muškarci preferiraju nešto robusniji (“nabildaniji”) izgled, i po mogućnosti, vidljive separacije između mišića.

U nastavku ovog teksta saznaj koje su to najbolje vježbe za noge, koje moraš uključiti u svoju rutinu vježbanja ako želiš lijepo oblikovane (ne nabildane noge). Sve tajne sexy i lijepo oblikovanih nogu sada su otkrivene.

 

Sadržaj:

NAJBOLJE VJEŽBE ZA NOGE KOD KUĆE

Danas sa tobom dijelim moje omiljene vježbe za noge kod kuće, koje su mi nakon svih ovih godina vježbanja dale točno one rezultate i izgled kakav sam priželjkivala. Po mom skromnom mišljenu, ništa pretjerano, ogromno, muškobanjasto, ili prenabildano. Već točno onako kako mi žene želimo: vitke, elegantne, sa vretenastim a ne nabildanim mišićima, i sa što manje celulita. Zar nije ovo san svake žene?

I upravo iz tog razloga rado dijelim neke od svojih omiljenih vježbi za noge s tobom, jer svaka od nas zaslužuje da bez straha, i sa samopouzdanjem nosi haljine, suknje, traperice, kratke hlačice, podpetice, bikinije i što god poželimo i u stvarnome životu, a ne samo u svojoj mašti.

Ako želiš tanke, izdužene i lijepo oblikovane noge, bez previše mišića, onda ti preporučam ovakav tip treninga koji možeš vidjeti ovdje dolje. Odnosno, izvoditi ćemo vježbe za noge koje uključuju težinu vlastitog tijela, bez dodatnog opterećenja ili opreme, odlične za početnice ali i one iskusne vježbače.

VIDEO: Najbolje vježbe za noge bez rekvizita

Uputa za izvođenje:

 • svaka vježba 10 ponavljanja
 • 3 serije/kruga
 • pauza između svake serije

 

POPIS VJEŽBI:

 1. Podizanje na prste 
 2. Statični čučanj + podizanje na prste
 3. Skok + spajanje peta u zraku
 4. Lateralni čučanj + podizanje pete od poda
 5. Odmicanje savijene noge u stranu + odmicanje ispružene noge u stranu
 6. Čučanj + kick nogom
 7. Rotacija u kuku + iskorak u nazad
 8. Pulsacije u iskoraku

NAJBOLJE VJEŽBE ZA NOGE S UTEZIMA/BUČICAMA

Ako ipak želiš rezultate poput mojih, ili možda izgubiti par kilograma, zdravo se udebljati i povećati mišičnu masu/obline, i usput oblikovati i gluteus i noge, onda u rutinu vježbanja za noge uvodimo vanjsko opterećenje poput utega/bučica.

Bučice, trake i girje su jedan od mojih omiljenih rekvizita, jer se zaista mogu postići čuda, bez da ikada kročiš u teretanu. A s njima možeš i gubiti kilograme, i graditi mišićnu masu ili se samo učvrstiti i oblikovati. Najbolje je što nisu skupi, a ako razmišljaš da uložiš u ovu osnovnu opremu, ili barem nešto od toga, onda za tebe imam 10% popusta sa kodom KM10, na apsolutno sve rekvizite, opremu i odjeću na Kineta fitnes proizvode. 

Dakle, ako želiš malo više izazova, imaš bučice kod kuće, ili ti nedostaje ideja za trening u teretani, preporučam ti ove vježbice za noge:

VIDEO: Najbolje vježbe za noge s bučicama

Uputa za izvođenje:

 • svaka vježba 10 ponavljanja
 • 3 serije/kruga
 • pauza: 30 sec – 1min između svake vježbe

 

POPIS VJEŽBI:

*zagrijavanje

 1. Iskorak prema naprijed
 2. Statični čučanj u iskoraku
 3. Polu-čučanj + mrtvo dizanje na jednoj nozi
 4. Mrtvo dizanje
 5. Čučanj s bučicom + podizanje na prste

NAJBOLJE VJEŽBE ZA NOGE U TERETANI (žene)

Kao osobni trener, i netko tko se već dugo bavi fitnesom, živi i radi ovaj posao, osobno najviše uživam odraditi trening nogu u teretani. Što zbog raznolikosti opreme, što zbog motivirajuće okoline, a i nakon cijelog dana volim razbiti rutinu, i odraditi trening u drugačijoj okolini. Naravno, ima dana kada biram odraditi trening za noge kod kuće, ali 90% mojih treninga su u teretani.

Kombinacija treninga snage, trening za hipertrofiju (rast mišića) i ples, su najbolja moguća kombinacija za savršeno oblikovane noge. U nastavku ti donosim neke od osnovnih vježbi koje se trebaju naći na tvome popisu kada treniraš noge, a malo niže ćeš pronaći i plesnu rutinu za postizanje nogu iz snova.

Ako si početnica, ili imaš neko minimalno iskustvo, ovaj video će ti jako pomoći kako da se snažeš prvi put u teretani, kao i što i kao raditi. Pri kraju videa ćeš pronaći najbolje vježbe za noge. Čak i ako neko vrijeme već treniraš, opet ti preporučam da pogledaš video, jer vjerujem kako ćeš naučiti ili vidjeti nešto što nisi znala, a biti će ti jako korisno.:)

VIDEO: Najbolje vježbe za noge u teretani (žene)

Uputa za izvođenje:

 • svaku od ovih vježbi možeš raditi 10-12 ponavljanja 
 • 3 serije/kruga
 • ako si početnica vježbaj sa manjim kilažama (da nije preteško ali niti prelagano). Ako već neko vrijeme vježbaš, onda povećavaj kilaže, i radi do otkaza3 serije/kruga
 • pauza: 1min-5 min između svake vježbe

 

POPIS VJEŽBI ZA NOGE:

 1. Čučanj na Smith mašini (6:52)
 2. Mrtvo Rumunjsko dizanje na Smith mašini (7:28)
 3. Legg pres (9:31)
 4. Nožna ekstenzija (10:05)
 5. Nožna fleksija (10:20)
 6. Bugarski split čučanj (10:42)

NAJBOLJE VJEŽBE ZA NOGE INSPIRIRANE PLESOM

Ako ne preferiraš ništa od gore navedenog, onda ti preporučamo da isprobaš ples i ovaj vid vježbanja i treninga za noge. Ples je definitvno jedan od najboljih i najučinkovitijih načina kojima možemo oblikovati noge, bez da ikada podignemo uteg ili krenemo u teretanu.

Meni najdraži plesovi koji su i vrlo popularni među svim generacijama su bachata i salsa, i preporučila bi ih svakome. Postoji opcija u paru, ali samo i ples za žene, tzv lady styling satovi.

Ako želiš oblikovati svoje tijelo, noge, trbuh i gluteus na zabavan način, i pri tome razviti bolju fleksibilnost, poboljšati svoje držanje, i raditi na svojoj ženstvenosti i samopouzdanju, nema ljepše i bolje umjetnosti za to nego ples.

U svom programu “Otključaj svoju senzualnost/Unlock Your Sensuality” te učim upravo tomu. Programu se pridružilo preko više od 8000 žena diljem svijeta, a veselimo se i da zaplešemo s tobom.

U nastavku nam se pridruži na jednom kratkom bachata satu, a na našem kanalu možeš pronaći još plesnih treninga.

VIDEO: Najbolje vježbe za noge inspirirane plesom

30MIN PROGRAM KOD KUĆE KOJI ĆE OBLIKOVATI TVOJE NOGE

Ipak, ako bez obzira na sav dostupan sadržaj, i videe koje sam podijelila s tobom, i koje možeš naći na internetu, nisi uspjela napraviti rezultat, i nisi motivirana da ustraješ, onda ti preporučam kućni program, Fit & Ženstvena, koji će ti pomoći da ostvariš neprepoznatljive rezultate. Pridruži mi se i idemo zajedno graditi najbolju verziju tebe.

ZAKLJUČAK

Vježbe za noge, plesni trening za noge, ili oboje – što god da odabereš, nećeš pogriješiti. Sigurni smo da si ovdje pronašla pregršt novih ideja i motivacije za tvoj nadolazeći trening nogu.

Kreni lagano, sa 2 treninga tjedno, a može i do 3, ustraj barem mjesec dana, budi redovita, i jedva čekamo da vidiš svoje prve sjajne rezultate i prošeć svoje lijepo oblikovane noge s ponosom. Sretno u primjeni. 🙂 

Kristina Mikolčić, bacc.med.techn i osobni trener za žene

Kristina Mikolcic - Medical Nurse and Fitness Trainer

Helping women to become their most sensual selves thorugh fitness & dance

@kristinabodylab

@kristinamikolcic

support@kristinamikolcic.com

Želiš moje analizu i pomoć oko svojih fit ciljeva?

Želiš moje analizu i pomoć oko svojih fit ciljeva?